Nastavitve zasebnosti

Več o tem, kako ta spletna stran koristi piškotke in povezane tehnologije, lahko preberete v rubriki o zasebnosti in piškotki, ki jo najdete na povezavi spodaj. Naša stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S tem vam lahko nudimo kakovostnejšo vsebino, izboljšamo celostno uporabniško izkušnjo ter hkrati poskrbimo za varnost vaših podatkov. Spodaj lahko izberete piškotke, za katere želite, da vam izboljšajo izkušnjo brskanja na našem spletnem mestu.

Boljša uporabniška izkušnja – zahtevani piškotki

Z zbiranjem anonimiziranih podatkov iz vaših naprav in brskalnika vam lahko omogočimo brezhibno delovanje spletnega mesta ter vam tako omogočimo nemoteno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Ti piškotki so nujni za omogočanje izvajanja osnovnih funkcij te spletne strani, kot npr. zagotavljanje varnega vpisa oz. pomnjenje vaših korakov pri izpolnjevanju naročila.

Sveža in kakovostna vsebina – funkcionalni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani z namenom ocenitve in izboljšanja naše učinkovitosti. Piškotki lahko služijo tudi izboljšavi uporabnikove izkušnje na tej spletni strani. Npr.: Pomnjenje vaših podatkov za vpis, shranjevanje vsebine vaše nakupovalne košarice ali posredovanje informacij o tem, kako je naša spletna stran uporabljena. Z namenom posredovanja kakovostnejše in zanimivejše vsebine beležimo vašo aktivnost na tej strani. To nam omogoča, da spoznamo vaše interese in vam glede na vaše iskanje po našem spletnem mestu ponudimo za vas prilagojene Palmine ponudbe in vsebine.

Bodite obveščeni o najboljših ponudbah – oglaševalski piškotki

Dovolite nam, da vam za namen prikazovanja naših oglasnih ponudb na drugih spletnih straneh, vam občasno ponudimo prikaz tematik, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi.

Zasebnost in piškotki

Kaj so piškotki in kako delujejo?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na naprave uporabnikov ob obisku spletne strani. Vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode.

Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

Vrste piškotkov

1. Nujno potrebni in izkustveni piškotki:

Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani. Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, …) in se zato nujno potrebni, da spletna stran sploh pravilno deluje. Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

2. Funkcionalni piškotki: Služijo za spremljanje obiska, torej doseg spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami. Tovrstni piškotki, ki jih imenujejo tudi funkcionalni piškotki, omogočajo spletni strani, da si zapomni